Is de PVV de nieuwe NSB? Heeft Obama iets weg van Chamberlain? Aan de lopende band kwamen ze de afgelopen jaren voorbij: historische vergelijkingen met de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw. Meestal kreeg de vergelijker al snel de wind van voren en haastten opgetrommelde deskundigen zich om te verklaren dat de vergelijking mank ging.

Moeten we het dus maar niet doen, parallellen aanwijzen tussen het verleden en vandaag? Natuurlijk wel. In dit boek laat Jaap Cohen zien waarom. Hij legt verrassende verbanden: tussen Nero, Mussolini en Berlusconi, tussen pepmiddelen op het slagveld en de vervolging van Marco Kroon. Zo plaatst hij het vluchtige dagelijkse nieuws in perspectief. Want hoe nieuw is dat nieuws? En als het oud is, wat kunnen we daar dan van opsteken?

What’s New? is een boek vol geschiedenissen, anekdotes, dwarsverbanden en leestips, aangevuld met een verzameling prikkelende biografietjes van alle erin optredende personages¬†– van Ahmadinejad tot Zuma, van Napoleon tot Marvin Gaye.

Over What’s New?:

  • ‘Altijd met zoveel genoegen opgeschreven dat het lezen plezierig is.’ Nederlands Dagblad
  • ‘Jaap Cohen haalt vooroordelen met graagte onderuit. Of hij toont aan wat ze werkelijk waard zijn.’ Leidsch Dagblad
  • ‘De honderd scherp geschreven vergelijkingen zijn een must voor zowel cultuurpessimisten als vooruitgangsdenkers.’ 8weekly.nl